Fritidsgården

Kom till gården!

Kvällstid fungerar Café Brickan som fritidsgård. Alla, oavsett ålder, är välkomna även kvällstid, men fritidsgårdens verksamhet riktar sig till ungdomar mellan  åk 7-gymnasie 1 som bor i området. Här kan man träffa sina kompisar, titta på TV, spela pingis, biljard, TV-spel, en mängd sällskapsspel mm. Vidare kan man delta i olika slags planerade verksamheter, grupper, vara med i turneringar, tävlingar, pyssel, sportaktiviteter etc.

Varje kväll arbetar 3-4 anställd personal i verksamheten. Vi har någon planerad aktivitet varje kväll. Vill man veta vad som är planerat under veckan kan man anmäla sig till vår smstjänst. Där skickar vi ut veckans program varje måndag. Även du som är förälder och är intresserad av vad vi erbjuder ungdomarna kan anmäla dig till smstjänsten.

Ibland gör vi också mindre resor, utflykter och läger. Vi brukar även delta i olika arrangemang tillsammans med andra fritidsgårdar i Örebro, t ex gårdsturneringar, aktiviteter, resor m m.

Vi strävar efter att alla våra besökare ska vara med och ta ansvar, känna delaktighet och förstå att de själva kan påverka verksamheten. Kom gärna med egna förslag, så ska vi i möjligaste mån försöka möta de önskemål som ni kommer med.

Varje måndag erbjuder vi tonåringarna i området PPT- plugga på Trädet. Då har vi ingen annan verksamhet än läxhjälp och studiemöjligheter.

Vi har ett samarbete med Örebro Universitet och deras ”Linje 14” för kompetent studiehjälp. Mer om Linje 14 kan man läsa här  Fritidsgården >>läs mer

 

Öppettider

Måndag 17.00-19.30 (Plugga på Trädet)

Tisdag-Torsdag 17.30-21.00

Fredag 17.30-23.00

Lördag 17.30-22.00.

 

Följ oss på sociala medier

För att vara uppdaterad med vad som är på gång i veckan, följ oss på

Instagram (foreningentradet) eller snapchat (fgard.tradet)

 

Till er föräldrar – Välkommen!

Föreningen Trädet har verksamhet för alla boende i vårt närområde. Kvällstid dock med särskild inriktning på ungdomar. ALLA är välkomna även kvällstid, Café Brickan håller öppet för alla. DU som tonårsförälder är extra välkommen kvällstid. Vi ser gärna ännu fler besök av just er!

Vi bjuder alltid på kaffe / te om ni kommer på kvällarna, så titta gärna förbi när som helst.

Vi tycker också att det vore roligt om fler föräldrar skulle kunna tänka sig att engagera sig i Café Brickan. Vi har plats för fler som vill jobba ideellt där. Kan du tänka dig en timma eller två i veckan, eller kanske varannan vecka så är du varmt välkommen att kontakta oss. Det är ett roligt arbete och man får mycket kontakt både med ungdomar och andra.